Nybliven pappa, Systemutvecklare, Investerare, Sporttokig, Lundabo,


Published:

Nya inköp

Nya inköp

Jag har på senare tid sneglad på företag inom byggbranshen.

Jag har även varit sugen på att ta steget och köpa in någon Amerikansk utdelningsaktie.

Usa

Det är primärt Target som varit intresannt alt. Coca cola från Usa. Dock kommer jag nog invänta en till rekyl på target, som just nu ligger på en låg värdering till följd av en hacker attack.

Byggbranshen

Inom byggbranshen kikade jag först på NCC som har en hög direktavkastning. Vad som dock är nytt för i år ang. NCC är att de valt att splitta upp utdelningen till två tillfällen. Jag vet inte riktigt om jag vill ligga kvar så länge i aktien och väljer därför att fokusera på Skanska eller JM.

Efter viss nedgång och bra utdelning för Skanska väljer jag att investera i dem. Jag gillar att det har en bra position i USA, samt byggandet i Sverige verkar gå bra. De måste dock reda ut situationen i Norge, som kommer bli en utmaning för dem. Såg även nu att Skanska troligen kommer få uppdraget att bygga ESS i Lund, vilket jag såklart välkommnar som ny ägare och Lunda bo.

Priset för Skanska blev 132 kr